Poziv na Humanitarnu predstavu

 

Pozivaju se članovi i prijatelji kluba na humanitarnu predstavu u organizaciji udruge Paulus čiji je član i naš trener David Milinković.

Najava:

Dragi Hrvati, Hrvatice, svi Vi koji se dičite domovinom Hrvatskom i svi ljudi dobre volje!

Glumačka družina Paulus s velikim zadovoljstvom predstavlja Vam svoju novu predstavu pod nazivom "Uspomena u meni".

Kroz novo djelo pisca i redatelja Zvonimira Guća obrađujemo bitku za Vukovar u njenom povijesnom kontekstu pokazujući njezin utjecaj i na današnje vukovarske i hrvatske prilike.

Premijera predstave bit će održana u kinoteci, u Župi sv. Blaža, Kordunska 1, u petak 09.05., s početkom u 20h. Cijena ulaznice je 20 kn, a sav prihod ići će za jednu braniteljsku obitelj u Slavoniji, koja preživljava uzimajući hranu psima.

Ujedinimo se opet u spoju kulture i humanosti: mi na sceni, Vi u publici. Pokažimo veličinu domoljublja i ljudskog milosrđa, pokažimo junacima koji su za nas položili živote, kako je svaki hrvatski građanin uz njih!

Vukovar. Za neke: mjesto posebnog pijeteta; za neke: mjesto "prakticiranja" prava; za neke: Grad Heroj - simbol ponosa i slave; za neke druge: dolina užasa u kojoj se žrtva susreće sa svojim krvnikom, a ni jedno ni drugo ne nalaze mira i svrhe...

Doživite Vukovar u inspiraciji mladih umjetnika koji su za vrijeme najtežih dana njegove povijesti bili tek u povojima, kroz priču o Ani koja se suočena sa strašnom bolešću svog muža Matije, vukovarskog branitelja, odlučuje vratiti u Vukovar te mu pomoći u suočavanju s demonima prošlosti. I dok ponovno otkriva onu snagu koja je držala nju i njega u patnji i muci, stara rana se istodobno otvara i prijeti.

Spoznajte istinu koja vrišti iz dubine grobnice i još traži one koji su sposobni čuti i ponijeti je. Suočite se s jednom od najvećih, najljepših i najtužnijih pripovijesti vlastite prošlosti.

Pogledajte priču o: ljubavi, krvi, junaštvu... i kalvariji jednog naroda u borbi za slobodu i dostojanstvo.

Dođite. Glumačka družina Paulus Vas čeka.

UPOZORENJE: Ako ste osobe uvredljive ili osjetljivih živaca, napominjemo Vam kako neke scene u predstavi mogu biti vrlo uznemirujuće. Također Vas ljubazno potičemo da na predstavu ne vodite djecu.