Klub

Na . Objavljeno unutar O nama

Jedan od najuspješnijih hrvatskih taekwondo klubova i po rezultatima i po masovnosti je klub ''Susedgrad Sokol''. Osnovani smo 1993. godine spajanjem dvaju klubova, ''Susedgrad'' iz Zagreba i ''Sokol'' iz Zaprešića. Djelujemo na području zapadnog dijela grada Zagreba preko 30 godina, promičući sport i zdrav način života. Jedan smo od najstarijih i najpoznatijih taekwondo klubova u Zagrebu i Hrvatskoj. Unutar kluba djeluju grupe vrtićkog, kadetskog, juniorskog i seniorskog uzrasta i to u više sportskih programa: zdravstveni, rekreativni i vrhunski. Sa dvjestotinjak članova nalazimo se među pet najbrojnijih taekwondo klubova u Zagrebu i Hrvatskoj. U klubu djeluju visokoobrazovani kadrovi, dva stalno zaposlena kineziologa te suradnici psiholog, sociolog i fizioterapeut. Svi treneri su educirani i licencirani od strane Hrvatskog taekwondo saveza. Treninzi se provode u sedam dvorana na području gradskih četvrti u zapadnom dijelu grada Zagreba. Centralna dvorana kluba je ŠD ''Sutinska vrela'', a klub ima i vlastite dvorane za individualne treninge vrhunskih sportaša.

Glavna aktivnost kojom želimo postići cilj je sustavan, stručan i pedagoški proveden taekwondo trening i trening sportske rekreacije.


Očekivani ciljevi su:

 1. Ostvarenje vrhunskih sportskih rezultata
 2. Unapređenje vrhunske sportske kvalitete
 3. Kontinuirano stručno usavršavanje trenerskog kadra
 4. Jačanje sportsko-rekreacijskih programa
 5. Sustavno poboljšanje materijalnih uvjeta za treninge i sportsku pripremu
 6. Obostrano zadovoljstvo članova i djelatnika


Surađujemo i s drugim udrugama i institucijama čija djelovanja pomažu u razvoju naših članova. Radi se Gradskom uredu za obrazovanje, rad i socijalnu skrb, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, Kineziološkom fakultetu Zagrebu, Udruga Luka Ritz…

Jedna od bitnih klupskih aktivnosti je i organizacija sportskog natjecanja za sve uzraste. To je jedno od najmasovnijih natjecanja u zemlji (cca 600-tinjak natjecatelja) pod nazivom ''Susedgrad-sokol pokal''. Uz turnir je tradicionalno vezana jedna humanitarna akcija. Deset godina za redom taekwondo klub ''Susedgrad-Sokol'' organizira natjecanje za najrizičniju skupinu - djecu od 7 do 17 godina, podijeljenu prema težini i dobnim skupinama. Svaki turnir do sada bio je popraćen humanitarnom akcijom koja je okupila širu društvenu javnost, a to su prepoznale i važne društvene institucije.

Slijedile su akcije redom:

 • 2002.  "Recite DA ne pušenju" u suradnji s Australskom ambasadom
 • 2003. "Djeca sportaši za Hrvatsku bez mina" (djeca sportaši za djecu stradalnike mina), u suradnji s Centrom za razminiranje (gost: Gđa Dijana Pleština,   potpredsjednica vlade RH)
 • 2004. "Za našu djecu s Vrhovca", u suradnji s Domom Sv. TErezije na Vrhovcu
 • 2005. "Njima strunjače više znače" u suradnji s rehabilitacijskim centrom Pustodol (pokrovitelj turnira Predsjednik Republike Stjepan Mesić)
 • 2006. ''Razvijmo dijalog među učenicima“
 • 2007.  ''Susedgrad Sokol Pokal - za našu djecu'', (za članove kluba s najugroženijim statusom).
 • 2008. ''Potaknimo razvoj kulturnih amaterskih društava''
 • 2009. ''Sportom za samostalnost'', Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča slijepih i mobilitet
 • 2010. ''Spriječimo agresivnost mladih''
 • 2011. ''Sportom - protiv agresije mladih'', (savjetovalište Luka Ritz)
 • 2012. ''Sport – preventivno sredstvo u borbi protiv društvenih devijacija''